Bohnett Park

The park creatively addresses a number of vital needs for the residents of a densely built out neighborhood, including open space to relieve the effects of crowded housing, improved safety, an unique visual identity expressed through art and architecture, access to a restored riparian environment, and pride for an often overlooked segment of the community. The imagery of the park combines indigenous flora and fauna, abstracted architecture and fanciful art to provide a distinctive centerpiece for the neighborhood.

The view of, and access to, the creek restoration provides the neighborhood with valuable connection to the natural environment. Proximity to the Boys and Girls Club and public housing projects provides an opportunity for at-risk youth to participate in educational programs resulting in an understanding creeks and their important environmental role. The design elements of the park are based on the concept of a residence without walls, sitting on a typical Westside lot. This “bungalow” is situated in a garden with a tidy lawn, doghouse, over-sized lawn chairs, native California plantings, and a continuation of the boulder-lined creek meandering through the garden.